Zaterdag Nationale Boerenkooldag (video)

Nederland krijgt morgen, 24 oktober, de eerste officiële Nationale Boerenkooldag. Het initiatief is overgenomen uit de Verenigde Staten, waar de dag dit jaar 7 oktober was.

Zaterdag+Nationale+Boerenkooldag+%28video%29
© boerenkool

De maandag opgestarte campagne 'Boerenkool Very Kool’, introduceert de dag nu ook in Nederland.

De initiatiefnemers van de campagne willen boerenkool in het zonnetje zetten als veelzijdige oer-Hollandse groente, die past binnen een gezonde en bewuste leefstijl.

Boerenkoolrevolutie

In een korte periode onderging boerenkool in de Verenigde Staten een ware revolutie. Onder de naam ‘Kale’ werd boerenkool een hype, onder andere aangevoerd door actrice Gwyneth Paltrow, die boerenkool graag verwerkt in haar dagelijkse groene smoothie.

Boerenkool Very Kool from Boerenkool on Vimeo.

De initiatiefnemers van de campagne willen de groenteconsumptie in Nederland stimuleren en hebben hiervoor als eerste boerenkool omarmt. Boerenkool is gezond en kan in tal van gerechten.

Boerenkooltrui

Speciaal voor de eerste Nationale Boerenkooldag is er een heuse boerenkooltrui ontworpen door reclamebureau Boomerang Create. Dit is een knipoog naar de Kale-trui die zangeres Beyonce in haar videoclip droeg.

De trui wordt deze week gratis uitgedeeld door verschillende winkels in Amsterdam, zoals T.I.T.S, Geitenwollenwinkel, Local Goods Store en KO. Vanaf zaterdag is de trui ook online te koop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer