Zaterdag+Nationale+Boerenkooldag+%28video%29
Nieuws
© boerenkool

Zaterdag Nationale Boerenkooldag (video)

Nederland krijgt morgen, 24 oktober, de eerste officiële Nationale Boerenkooldag. Het initiatief is overgenomen uit de Verenigde Staten, waar de dag dit jaar 7 oktober was.

De maandag opgestarte campagne 'Boerenkool Very Kool’, introduceert de dag nu ook in Nederland.

De initiatiefnemers van de campagne willen boerenkool in het zonnetje zetten als veelzijdige oer-Hollandse groente, die past binnen een gezonde en bewuste leefstijl.

Boerenkoolrevolutie

In een korte periode onderging boerenkool in de Verenigde Staten een ware revolutie. Onder de naam ‘Kale’ werd boerenkool een hype, onder andere aangevoerd door actrice Gwyneth Paltrow, die boerenkool graag verwerkt in haar dagelijkse groene smoothie.

Boerenkool Very Kool from Boerenkool on Vimeo.

De initiatiefnemers van de campagne willen de groenteconsumptie in Nederland stimuleren en hebben hiervoor als eerste boerenkool omarmt. Boerenkool is gezond en kan in tal van gerechten.

Boerenkooltrui

Speciaal voor de eerste Nationale Boerenkooldag is er een heuse boerenkooltrui ontworpen door reclamebureau Boomerang Create. Dit is een knipoog naar de Kale-trui die zangeres Beyonce in haar videoclip droeg.

De trui wordt deze week gratis uitgedeeld door verschillende winkels in Amsterdam, zoals T.I.T.S, Geitenwollenwinkel, Local Goods Store en KO. Vanaf zaterdag is de trui ook online te koop.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -2°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  8° / -1°
  30 %
Meer weer