Fleringen krijgt toch landbouwweg

Er is een kans dat Fleringen toch haar landbouwpad gaat krijgen. Na bijna twintig jaar lijkt nu het einde van de race in zicht.

Fleringen+krijgt+toch+landbouwweg
© Archief

In de komende maanden gaat het esdorp samen met de gemeente Tubbergen aan de slag om de mogelijkheden voor de lange variant van het landbouwpad te onderzoeken.

Nadat LTO Noord, Cumula, de plaatselijke school, provincie Overijssel , gemeente Tubbergen en nog een aantal plaatselijke partijen in 2015 vier varianten voor een omleiding voor het landbouwverkeer hadden bedacht, heeft de Grontmij deze onderzocht.

Advies

Het advies was dat variant 4, een kort landbouwpad dat achter de kerk en De Spil langs liep, het meest haalbaar was. Daarvoor was financiering voor vanuit zowel provincie als gemeente.

Bij unaniem draagvlak zou dat voor het einde van 2016 worden aanbesteed. Omdat dit draagvlak er niet bleek te zijn, is er besloten niet met variant 4 door te gaan.

Groen licht

Na gesprekken met de provincie gaf gedeputeerde Bert Boerman woensdagochtend alsnog groen licht voor het onderzoeken van variant 2.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer