JUB Holland wint Tuinbouw Ondernemersprijs

De 31e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is woensdag gewonnen door het bollenbedrijf JUB Holland van de familie Uittenboogaard uit Noordwijkerhout. Dit bedrijf mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

JUB Holland ontving de prestigieuze ondernemersprijs woensdagmiddag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in de Keukenhof te Lisse.

De jury is onder de indruk van dit stabiele familiebedrijf vanwege de lange familietraditie maar ook door het brede scala aan activiteiten in de keten. Door volharding van vijf generaties heeft het een eigen positie verworven op de internationale markt.

Bloembollen

JUB Holland valt op vanwege de sterke visie en maatschappelijke betrokkenheid door bloembollen een plaats te geven in de samenleving. De ondernemers zoeken daarvoor op een innovatieve manier de samenwerking met gemeentes en organisaties.

Bollen als ondersteuning van de biodiversiteit is daarbij een belangrijk speerpunt. De winnaar van 2017 onderneemt met visie, durf en daadkracht, stelt de jury.

Familiebedrijven

Bunnik Plants uit Bleiswijk en Green Specialties Holland uit Lierop waren ook genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Deze tuinbouwondernemers blinken uit door duurzaam ondernemen, marktgerichtheid en innovatieve producten en sterke internationale activiteiten.

In de Keukenhof vertelden de ondernemers hun verhaal over het familiebedrijf. Over tradities, maar ook over vernieuwen van het ondernemerschap. Het thema van de prijsuitreiking was 'Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen' is zeer actueel in de tuinbouw.

Nieuw bloed

Professor Pursey Heugens van RSM Erasmus University heeft met zijn onderzoek 'Nieuw bloed, nieuwe koers' geconcludeerd dat het overdragen van familiebedrijven niet zonder slag of stoot gaat.

Een advies van Heugens voor de overdragende generatie is: 'Geef de jongeren vertrouwen en maak hen niet afhankelijk van je'. Voor de overnemende generatie heeft Heugens het advies: 'Blijf investeren, stel noodzakelijke investeringen niet uit'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer