West-Vlaams Roodras wil Europese erkenning

Vlees van het West-Vlaams Roodras is aangemeld voor Beschermde Oorsprongsbenaming. Het is typisch rundvleesras dat wordt gefokt op de weiden in de provincie West-Vlaanderen.

West%2DVlaams+Roodras+wil+Europese+erkenning
© vilt.be

Het vlees van deze roodgekleurde runderen is sinds een tiental jaar aan een opmars bezig en wordt in veel gastronomische restaurants aangeboden als delicatesse, schrijft Vilt.be.

Het vlees van de rode runderen is een West-Vlaamse specialiteit geworden die zijn plek veroverd heeft binnen de lokale en buitenlandse gastronomie. In 2012 werd het 'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' erkend als Vlaams Streekproduct.

Europese aanmelding

Nu de procedure op Vlaams niveau is afgewerkt, wordt het vlees van het West-Vlaams Roodras bij de Europese procedure aangemeld voor de erkenning als Beschermde Oorsprongsbenaming.

Een erkenning betekent dat de benaming 'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' dan beschermd is en enkel gebruikt mag worden wanneer voldaan is aan het productdossier en wanneer alle productiestappen plaatsvinden in West-Vlaanderen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer