Groente en fruit voor gezonde start moeder en kind

Veel aanstaande ouders zijn onzeker over wat nu wél en niet te eten tijdens de zwangerschap. Een project gaat helpen bij de groente- en fruitconsumptie tijdens deze periode.

Groente+en+fruit+voor+gezonde+start+moeder+en+kind
© Eigen Foto

Het samenwerkingsverband 'Gezonde Start' heeft van het ministerie van Economische Zaken de opdracht gekregen voor een pilotproject. Doel van het project is te verkennen of gepersonaliseerd eten kan helpen bij het verhogen van de groente- en fruitconsumptie.

'Gezonde start' gaat daarvoor een aanbod van voeding met voldoende groente en fruit ontwikkelen en testen. Met het aanbod van het samenwerkingsverband zijn aanstaande ouders verzekerd van een gezond menu en van voldoende groenten en fruit.

Een brede coalitie van experts en onderzoekers zal de komende maanden het aanbod gaan afstemmen, testen en feedback ontvangen van de deelnemers.

Kansen

Verloskundige en mede-initiatiefneemster Linda Rentes: 'Belangrijk is dat de nadruk gelegd wordt op wat er wél gegeten kan worden en dat gezonde voeding bij aanstaande ouders een vanzelfsprekendheid wordt.'

'Er liggen kansen voor de groenten- en fruitsector', vult mede-initiatiefnemer Carl Rentes aan. Een gebalanceerd aanbod met voldoende groenten en fruit draagt bij aan een gezonde levensstijl binnen het jonge gezin, ook na de zwangerschap.

Het doel is een gezonder eetpatroon te realiseren middels gepersonaliseerde menu's en maaltijdboxen. Op de Negenmaandenbeurs in de Amsterdam RAI, eind februari, zal het eerste 9 Maanden Menu worden gelanceerd.

Dit project is onderdeel van het Personalised Food programma dat SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw) met financiële steun van het ministerie van Economische Zaken heeft opgezet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer