CZAV: 4,5 miljoen euro winst is evenwichtig resultaat

CZAV sluit het boekjaar 2015/2016 af met een winst van 4,5 miljoen euro. 'Dit goede en evenwichtige resultaat stemt tot tevredenheid', zo maakte de coöperatie vandaag bekend.

De omzet van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) daalde van 439 naar 392 miljoen euro, met name door substantieel lagere prijzen voor granen, brandstoffen en meststoffen.

Het marktaandeel in de afzet aan de telers in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland, het coöperatieve werkgebied, groeide wederom licht verder. De afzet in België groeide substantieel.

De zeer lage graanopbrengsten (-20 procent) waren opmerkelijk en zullen ook invloed hebben op de omzet voor het aanstaande jaar, zo verwacht CZAV. Uiteindelijk zijn het de prima resultaten uit de deelnemingen, waaronder Cebeco Granen, Agrimarkt, AgriSneltank, Nedato en Luc Pauwels, die de winst vormen.

Door een scherpe prijsstelling, de hoogste uitbetalingsprijs voor de granen en de nakortingen van 1,7 miljoen euro wordt vanuit de 'boer gerelateerde' omzet niets aan de winst toegevoegd. Dit is conform de jarenlange financiële uitgangspunten van CZAV: resultaten boerenactiviteiten terugleggen bij de boer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer