OCI Agro Weather App populairste agrarische app

De OCI Agro Weather App is de populairste app in de agrarische sector. Dit blijkt uit de top vijf van meest gedownloade apps op AgroApps.nl en AgroApps.be in 2016.

OCI+Agro+Weather+App+populairste+agrarische+app
© Duurzaam Bouwloket

Het is voor het vierde jaar op rij dat AgroApps deze lijst heeft samengesteld. Waar voorgaande jaren de populairste apps voornamelijk afkomstig waren uit de categorie algemeen, heeft dit jaar de werkelijke agrarische app zijn intrede gedaan. De algemene en het weer gerelateerde apps staan nog wel op plaats één en drie.

Voor het eerst staat Z-Net mobile in het jaaroverzicht. 'Dit is dan ook de eerste keer dat er een app in de top 5 staat afkomstig uit de veehouderijsector', zegt Gertjan Zegwaard van AgroApps. 'Grimme Tools, de meest gedownloade app uit de categorie mechanisatie, staat slechts op de negentiende plaats.'

Optimaliseren

De OCI Agro Weather app, de nummer 1, is speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. De app geeft informatie om te bepalen wanneer een agrarische ondernemer het land onder andere het beste kan bemesten of beregenen. Voor de veehouderij zijn er toepassingen in verwerkt om het welzijn van dieren te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is hittestress.

De BASF onkruiden app staat op nummer 2. De app is een ondersteuning om akkeronkruiden en grassen te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats.

De Buienalarm app waarschuwt voor naderende buien in de directe omgeving. De app toont de neerslagverwachting voor de komende twee uur, voor de huidige locatie of voor een andere gewenste locatie. De app staat op nummer 3 in de lijst.

Ziekten en plagen

Beeldenbank is een app die boeren en tuinders van informatie voorziet over ziekten en plagen, natuurlijke vijanden, knaagdieren en onkruiden. De app is onder andere mede mogelijk gemaakt door Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) van Wageningen University and Research en Groen Kennisnet.

De top 5 wordt afgesloten met Z-Net mobile. Direct na het afleveren van de melk ziet de melkveehouder op de smartphone via de Z-Net mobile app de gegevens van de hoeveelheid, kwaliteit en de samenstelling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer