Adviesgroep Duinpolderweg niet blij met variant noord

De adviesgroep Bereikbaarheid Bollenstreek-Haarlemmermeer betreurt het dat de provincies Zuid- en Noord-Holland ook een deel van de meeste noordelijke variant voor de Duinpolderweg nader gaan onderzoeken in een milieueffectrapport (MER). Eerder had de adviesgroep deze variant expliciet afgewezen.

Dit blijkt uit een brief van de Adviesgroep Bereikbaarheid Bollenstreek-Haarlemmermeer aan de gedeputeerden Elisabeth Post van Noord-Holland en Floor Vermeulen van Zuid-Holland.

De adviesgroep had zich eerder al fel uitgesproken tegen het Noordelijke Alternatief tussen de N208 en N205 en vindt het jammer dat daar niet naar geluisterd wordt.

Middenvariant

'De adviesgroep heeft een goed alternatief gevonden in de middenvariant en wij hebben het stukje weg dat nu onderzocht wordt niet behandeld. We zijn blij dat onze andere adviezen zijn overgenomen, maar laat het noordelijk deel met rust', zegt Hans Luiten, onafhankelijk voorzitter van de adviesgroep.

De middenvariant loopt dicht tegen Hillegom aan, het Noordelijk Alternatief dwars door een aaneengesloten agrarisch gebied met eerste klas bollengrond. De adviesgroep verwacht dat deze verbinding vanwege doorsnijding van de waardevolle Oosteinderpolder en de verkeersoverlast in Bennebroek en Heemstede slecht zal scoren in de MER en straks geen deel uitmaakt van het voorkeursalternatief.

Advies negeren

Andries Middag van LTO Noord regio West is minder mild over het besluit van de provinciebesturen dan Luiten. Als lid van de adviesgroep ziet hij dat Gedeputeerde Staten van beide provincies voor de tweede keer in korte tijd een advies negeren.

'De adviesgroep is opgericht om het maatschappelijk middenveld een stem te geven in een ruimtelijk proces. Door te shoppen in de adviezen dragen de provincies niet bij aan het vertrouwen in weloverwogen besluitvorming.'

Bollengebied

De provincies gaan een nieuwe variant op de noordelijke route onderzoeken, die is aangedragen in de zienswijze van gemeente Hillegom.

Middag: 'Als de provincie deze variant laat onderzoeken, komt de kans terug dat die weg doorgetrokken wordt door het bollengebied.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer