HortiMaX CleanLite zuiveringsinstallatie goedgekeurd

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw heeft een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de HortiMaX CleanLite zuiveringsinstallatie. Op 22 December werd de HortiMaX CleanLite voorzien van het certificaat 'erkende installatie'.

HortiMaX+CleanLite+zuiveringsinstallatie+goedgekeurd
© Eigen Foto

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een oxidatieproces gebaseerd op toediening van waterstofperoxide (H2O2) en lage druk UV. De HortiMaX CleanLite is beschikbaar met oplopende capaciteit vanaf 10 kuub per dag.

De unit is begin november getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot vier goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Verplichte zuivering

Per 1 januari 2018 geldt een algemene verplichte zuivering van restwaterstromen. Voor toepassing van enkele gewasbeschermingsmiddelen geldt deze verplichting al eerder. Een zuiveringsinstallatie moet gewasbeschermingsmiddelen met minimaal 95 procent verwijderen uit het lozingswater.

Voor dit doel heeft HortiMaX de CleanLite ontwikkeld. Het is een betaalbare oplossing voor telers die op zoek zijn naar een individuele oplossing voor het zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. De zuiveringsinstallatie is eenvoudig in iedere situatie in te passen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer