Drentse+tuinder+zoekt+steun+bij+verduurzaming
Nieuws
© Mycelco

Drentse tuinder zoekt steun bij verduurzaming

Om de tuinbouw in Klazienaveen en Erica verder te verduurzamen, is steun nodig van gemeente Emmen en provincie Drenthe.

LTO Glaskracht Drenthe luidt de noodklok nu gemeente Emmen vooralsnog weigert om de tuinders een eigen windpark te laten aanleggen. In een brief aan gemeente Emmen en Provinciale Staten wijst zij op de noodzaak verder te verduurzamen, wil de glastuinbouw in Zuidoost-Drenthe toekomst houden.

'Kopers vragen steeds vaker hoe duurzaam onze producten zijn', schrijft Cees Ruhé van LTO Glaskracht. 'We zijn er al veel mee bezig, maar er moet meer gebeuren.'

Jaren

Tuinders in de omgeving van Klazienaveen hebben gepleit voor windmolens in het gebied. Dat wilde gemeente Emmen niet. 'De bedrijven in het gebied willen graag windmolens. Zo kunnen ze verduurzamen', aldus Ruhé. Plannen voor een grensoverschrijdend windpark duren hem te lang. 'Dat gaat jaren in beslag nemen.'

Gemeente Emmen zegt binnenkort te reageren.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 10°
  50 %
Meer weer