NVWA in de fout met Nefyto-afzetcijfers

Greenpeace heeft vertrouwelijke afzetcijfers van gewasbeschermingsmiddelen van Nefyto in handen gekregen door een fout van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam aan de Kamer.

NVWA+in+de+fout+met+Nefyto%2Dafzetcijfers
© Koos van der Spek

De NVWA heeft de Nefyto-verkoopcijfers gestuurd aan de rechtbank in Amsterdam zonder aan te geven dat deze vertrouwelijk zijn.

Bij de rechtbank was een beroepsprocedure aanhangig over het niet tijdig beslissen op een Wet openbaarheid van bestuur verzoek van Greenpeace aan de NVWA over gegevens van gewasbeschermingsmiddelen.

Concurrentiegevoelig

De rechtbank heeft vervolgens de stukken naar de procespartij Greenpeace gestuurd. Bij de overige stukken met een vertrouwelijk karakter die aan de rechtbank zijn verstuurd, heeft de NVWA wel gemeld dat geheimhouding nodig is.

Greenpeace heeft verleden week de concurrentiegevoelige afzetcijfers gepubliceerd.

Excuses

Over de gemaakte administratieve fout is Nefyto geïnformeerd en zijn excuses aangeboden, schrijft de staatssecretaris.

Nefyto gaat nog met de NVWA in gesprek om herhaling van fouten te voorkomen, reageert secretaris Jo Ottenheim van Nefyto. Dat is de belangenbehartiger van bedrijven die chemische en biologische gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen voor de Nederlandse markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer