HHH: Bons Holsteins Koba 219 wint bij zwarte vaarzen

Bons Holsteins Koba 219 (V. Lauthority) van Bons-Holsteins uit Ottoland won vanochtend bij de zwartbonte vaarzen tijdens de HHH-show in Zwolle. Jurylid Brian Behnke noemde de vaars 'een klasse apart', een vaars met veel capaciteit en melktype.

HHH%3A+Bons+Holsteins+Koba+219+wint+bij+zwarte+vaarzen
© pieter

Het reservelint was voor Jk DG Esmeralda (V. Doorman) van Jan Kolff uit Woudrichem, een vaars met een best uier, die ook in de rubriek Koba boven zich moest dulden. Een eervolle vermelding was er voor Hc O Kadabra (V. Goldwyn) van Christien Ottink-Ten Have en Gerrit Kerssies, beiden uit Drijber.
Verwacht?
Uitzonderlijke prestaties?
Goede voorbereiding? Strepen?
Paar jaar niet? Buitenland?

Uitzonderlijk hoog?
Eerder dit jaar?

In de rubriek van Koba Esmeralda, de derde rubriek werd de gerekte Gerrie 14 (V. Goldsun) van Wierd de Groot uit Oudega (Smallingerland) vereerd met de 1C-plek.

Hc O Kadabra won de eerste rubriek. Ze bleef, vanwege haar goede frame de van goede benen voorziene M H Dafne 61 (V. Mccutchen) van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen voor. Hier was de 1C voor Topcross Grietje 324 (V. Gillette Jordan) van Jaap en Ina Jacobi ui Garyp balans uier meer jeugd

Weer de Merwehoeve

Southland Door Dellia 89 (V. Doorman) van Southland Holsteins uit Teteringen won rubriek 2, ze is best geuierd en voorzien van een krachtige bovenbouw. Hier kwam op 1B M.H. Pernilla 7 (V. Gold Chip) van Merwehoeve De Groot en Zalia (V. Aikman) van maatschap Haytema-De Groot uit Koudum op 1C.

De rubriek met oudste vaarzen werd een prooi voor de melktypische Future Dream H Dayannie (V. Observer) van Jacob Wijnker uit Avenhorn. Hier was de 1B voor Matje 59 (V. Bradnick) van maatschap Ton-Hoeve uit De Punt, terwijl de familie Van der Ploeg uit Warga met V Zwaantje 92 (V. Atwood) de 1C positie opeiste.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer