HHH%3A+Jantien+12+wint+bij+roodbonte+vaarzen
Nieuws
© pieter

HHH: Jantien 12 wint bij roodbonte vaarzen

Jantien 12 (V. Clarin) van Jannie Reijlink-Boomkamp uit Markelo werd vanochtend tijdens de HHH-show in Zwolle gekroond tot kampioen bij deroodbonte varzen. Ze werd geroemd vanwege haar uier, beengebruik en balans.

Het reservelint was nu voor Barendonk Paulina 188 (V. KHW Fraiko) van Barendonk Holsteins in Beers, een vaars met een vast kwaliteisuier en sterk beenwerk. Derde op tal was in deze klasse is de ranke en van een hoog aangehecht achteruier voorziene Future Dreams H Alexandra (V. Wilder Kanu P Red) Jakob Wijnker in Avenhorn

Paulina en Alexandra stonden in hun rubriek respectievelijk op 1A en 1B. In dezelfde rubriek, de middelste, eiste Drouner ajdh Aiko 1267 (V Wilder Kanu P Red) van maatschap Albring Drouwenermond de 1C plek op.

Jantien won de rubriek met oudste vaarzen. Hier was de 1B plaats voor de goedgebouwde, grote Molenkamp Anky 24 Red (V. Acme) van Melkveebedrijf Van Wichen uit Maasbommel. De 1C-plaats was voor Veenhuizer Daisy 1 (V. Mr Savage) van Jannes Uineken uit Dalen.

Beers 1B en 1C

De rubriek met jongste vaarzen werd een prooi voor de goed geuierde Huntje Holstein Anemoon 147 (V. Tiger-Lily Ladd) van maatschap Oudenampsen-Ruiterkamp uit het Gelderse Laren. De 1B en de 1C gingen naar het Brabantse Beers met Tienmorgen Lonia 184 (V. Aalhorst Pleasure) van De Tienmorgen Holsteins op 1B en Barendonk Wilma 349 (V. Pitbull) van Barendonk Holsteins op 1C.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer