Hollandse Delta rond dijkversterking af

De noordrand van de Hoeksche Waard is weer vijftig jaar veilig tegen hoogwater uit de Oude Maas nu de dijkversterking tussen Puttershoek en 's-Gravendeel is afgerond.

Hollandse+Delta+rond+dijkversterking+af
© Waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta en aannemer Ooms Construction B.V. hebben deze klus in anderhalf jaar geklaard en deze week afgesloten.

Zo blijft de noordrand van de Hoeksche Waard de komende vijftig jaar beschermd tegen hoog water uit de Oude Maas. Eerder waren de dijken tussen Heinenoord en Oud-Beijerland al versterkt. De dijken in de Hoeksche Waard zijn aan de binnenkant verstevigd. Hierdoor kunnen de dijken niet meer afschuiven.

Overlast

Voor het werk waren tienduizenden tonnen zand en klei nodig. De aanvoer van zand en klei gebeurde via het water. Dat scheelde aanmerkelijk in de overlast voor de omgeving. Bestaande sloten langs de dijk zijn gedempt en verderop opnieuw gegraven.

De dijkversterking maakt onderdeel uit van het dijkversterkingsprogramma van Hollandse Delta, waarin in totaal 59 kilometer versterkt wordt. Alle dijkversterkingen vallen onder het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Dijkversterkingsoperatie

Omdat Nederland een ramp voor wil zijn, hanteert elk waterschap strenge veiligheidsnormen voor de dijken. Hierdoor staat Nederland voor de komende jaren aan de lat voor de grootste dijkversterkingsoperatie ooit.

Meer dan 1100 kilometer aan dijken en 256 sluizen en gemalen moeten tot 2028 worden aangepakt. Verspreid over 300 projecten in heel Nederland, langs de kust, de grote rivieren en meren. Het HWBP trekt voor deze dijkversterkingsoperatie 7,4 miljard euro uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer