Geridderd voor inzet H-Wodka en akkerrand

Aad Klompe, akkerbouwer en secretaris van de stichting De Hoeksche Waard op de Kaart (H-WodKa), is gisteren benoemd als Ridder in Orde van Oranje Nassau.

Geridderd+voor+inzet+H%2DWodka+en+akkerrand
© Wim van Vossen

Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Klaas Tigelaar van Oud Beijerland.

Klompe heeft in het laatste decennium van zijn carrière als actieve akkerbouwer zijn rijke kennis en ervaring benut voor het algemene belang, zo luidt de motovatie.

Samen met collega-akkerbouwers Henk Scheele en Peter Bouman heeft Klompe in 2005 H-WodKa opgericht. Klompe bekleedt vanaf de oprichting de functie van secretaris, naast zijn bezigheid als full-time akkerbouwer (tot 2014).

Grondlegger

Klompe is een van de grondleggers van de agro- en akkerranden op de Hoeksche Waard. Zijn initiatieven hebben betrekking op verschillende terreinen, zoals precisie-akkerbouw, de inrichting van het agrarisch cultuurlandschap, de bescherming van akkervogels, de ontwikkeling van biodiversiteit en bodemverbetering.

Op zijn eigen bedrijf in Klaaswaal heeft hij al deze initiatieven uitgerold. 'Zijn grote praktische kennis, aanstekelijk enthousiasme, energieke vernieuwingsdrang en grondhouding om kennis te delen liggen aan de basis van de internationale bekendheid van de stichting H-WodKa en haar fakkeldrager', aldus de verklaring.

Maatschappij

Ook beperkt Klompe zich niet tot primaire sectorbelangen maar heeft oog voor zijn natuurlijke omgeving en de maatschappij. Verder weet hij zijn collega’s mee te nemen op het pad naar een meer maatschappij georiënteerd ondernemerschap.

Het meeste plezier put hij echter uit het vermarkten van Hoeksche Rooie aardappels op de Oogst Markt in Rotterdam. Staand voor de marktkraam, in plaats van er achter, verkoopt hij met veel humor zijn product, de sector en de streek. Aad Klompe, een bruggenbouwer tussen stad en platteland, boer en burger.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer