Animo+Hoeksche+bloemenranden+groeit
Nieuws
© Stichting De Rietgors

Animo Hoeksche bloemenranden groeit

De animo voor bloemenranden onder akkerbouwers op Hoeksche Waard is dit jaar erg hoog. Het areaal is met 150 procent gestegen naar bijna 19 hectare, dat wil zeggen meer dan 60 kilometer bloeiende randen.

Dat meldt Stichting De Rietgors in haar nieuwsbrief over de Hoeksche Randen. De afgelopen tijd hebben medewerkers van Delta Natuurbeheer bloemenranden ingezaaid.

Ook worden er meer graskruidenranden ingezaaid dan in voorgaande jaren. De Hoekschewaardse akkerbouw doet hiermee haar reputatie eer aan, concludeert De Rietgors. Samen met Hoeksche akkerbouwers van onder meer H-Wodka, provincie Zuid-Holland, waterschap Hollandse Delta en de Hoeksche gemeenten voert de stichting het randenproject uit.

Collectief natuurbeheer

Vanaf 2016 wordt de regeling Hoeksche Randen uitgevoerd door de onlangs opgerichte Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW), een initiatief van Stichting Rietgors. Hoeksche Randen maken dan deel uit van het nieuwe stelsel voor agrarisch natuurbeheer met EU- en nationale (co-)financiering.

Naast Stichting Rietgors wordt CCHW gevormd door een vertegenwoordiging vanuit LTO Noord, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Hoekschewaards Landschap, Delta Natuur Product, Hollands Particulier Grondbezit, H-WodKka, Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en leden van de coöperatieve vereniging (agrariërs uit de Hoeksche Waard).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer