Natuurcollectief+Hoeksche+Waard+opgericht
Nieuws
© CCHW

Natuurcollectief Hoeksche Waard opgericht

Stichting De Rietgors heeft Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) opgericht dat vanaf 2016 het agrarisch natuurbeheer gaat uitvoeren op het Zuid-Hollandse eiland.

De oprichting komt voort uit de verplichtingen van het nieuwe Europese landbouwbeleid dat stelt dat agrarisch natuurbeheer met ingang van 1 januari 2016 dient te worden uitgevoerd door een regionaal collectief.

Naast Stichting Rietgors wordt CCHW gevormd door een vertegenwoordiging vanuit LTO-Noord, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Hoekschewaards Landschap, Delta Natuur Product, Hollands Particulier Grondbezet Grondbezit (HPG), H-WodKka, Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en leden van de coöperatieve vereniging (agrariërs uit de Hoeksche Waard).

Het collectief gaat vanaf 2016 invulling geven aan de uitvoering van het weidevogelbeheer en de regeling Hoeksche Randen.

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer