FloraHolland+verkoopt+deel+veilingterrein+Rijnsburg
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland verkoopt deel veilingterrein Rijnsburg

Royal FloraHolland verkoopt een deel van het veilingterrein in Rijnsburg aan handelsbedrijven L&M groep en Dingeman Hoek groep. Deze bedrijven bouwen op de aangekochte grond nieuwe eigen panden.


'We zien dat de handel in bloemen en planten toeneemt en dat onze klanten meer ruimte nodig hebben. Om hierin te kunnen voorzien stelt FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg grond beschikbaar voor herontwikkeling', zegt Pieter Foekens, manager vastgoed en verhuur bij FloraHolland.

Grote spelers

De L&M Groep is één van de grotere spelers in de internationale bloemenbranche. 'Met zo'n 600 miljoen verhandelde tulpen per jaar en een constante groei is de nieuwbouw een must', aldus Jan Willem Leeuwenburg. 'Met de nieuwbouw kunnen we ons werk beter en efficiënter organiseren en is een verantwoorde groei van het bedrijf mogelijk.'

Dingeman Hoek Groep bestaat uit diverse ondernemingen die alle schakels binnen de keten faciliteren. Het bedrijf levert bloemen, planten en bloemistenaccessoires. Het bedrijf wil vanuit een nieuw pand de markten bedienen.

Ontwikkeling terrein

Het veilingterrein Rijnsburg is in ontwikkeling. De op 22 juli 2016 geopende directe aansluiting op de A44 leidt tot een betere bereikbaarheid van de 180 handelsbedrijven op het terrein van FloraHolland.

Vanwege de sterke vraag naar grond start FloraHolland een vooronderzoek naar de mogelijkheden voor herontwikkeling aan de noordzijde van het terrein in Rijnsburg. Het gaat dat om de uitbreiding van FloraPark I met bouwrijpe kavels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer