Sierteelt+werkt+samen+bij+verduurzaming
Nieuws
© VidiPhoto

Sierteelt werkt samen bij verduurzaming

De bloemen- en plantensector heeft het Platform Duurzame Sierteelt opgericht. Het platform is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland, de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) en Royal FloraHolland.

Het platform heeft een regiefunctie en wil verdere verduurzaming van de sierteeltsector bereiken door betere samenwerking in de keten. Het Platform Duurzame Sierteelt nodigt ook overheden, kennisinstellingen, certificerings- en maatschappelijke organisaties uit om hieraan bij te dragen.

Resultaten beter in beeld

De initiatiefnemers willen rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen de duurzaamheidsresultaten beter in beeld brengen. Het gaat om alle bloemen en planten die in en via Nederland worden verhandeld. Partijen binnen het platform moeten gezamenlijk en door de keten heen vraagstukken oppakken en helpen oplossen.

Daarbij gaat het onder meer om verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, vergroening van energie, gebruik van verpakkingen en sociale omstandigheden in de teelt.

Draagvlak in samenleving

Nico van Ruiten, voorzitter LTO Glaskracht Nederland: 'Verantwoord ondernemen in de glastuinbouw is cruciaal voor draagvlak in de samenleving. LTO Glaskracht heeft dit als een speerpunt en werkt daarmee met ondernemers aan een sterke reputatie en maatschappelijke waardering.'

Volgens FloraHolland en de VGB wordt met een gezamenlijke duurzame aanpak de marktpositie van de sierteeltsector verbeterd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer