FloraHolland+verscherpt+aanvoercontrole
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland verscherpt aanvoercontrole

Bloemenveiling Royal FloraHolland verscherpt met ingang van deze week de controle op de aanvoerinformatie. Hiermee wil het bedrijf de betrouwbaarheid van deze informatie verbeteren.

FloraHolland heeft een nieuw controle- en begeleidingsteam in het leven geroepen dat de aanvoer in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg controleert. Het team concentreert zich bijvoorbeeld op bepaalde productgroepen, maar gaat ook te werk op basis van signalen van veilingmeesters, de FloraHolland Productcommissies of in samenwerking met Naktuinbouw en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Verder checkt het team de aanvoer van telers waarvan eerder producten zijn gereclameerd.

Sancties

Constateren het team een afwijking in de aanvoer, dan ontvangt de teler een heffing van 30 euro. Bij een correctie van A1- naar A2-kwaliteit worden planten in de A2-veilgroep geveild. Bij een correctie van A1 naar B wordt de partij niet geveild, meldt een woordvoerder van de veiling.

Een andere maatregel van FloraHolland om de informatie op de klok te verbeteren, is een partij als laatste veilen wanneer een representatieve productfoto ontbreekt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer