Geen complexe technieken in Andex 1304 hark

Met een werkbreedte van 10 tot 12,50 meter heeft de nieuwe Andex 1304 hark van Vicon een grote capaciteit. Mede dankzij de vier onderhoudsvrije ProLine-rotoren is de hark geschikt voor de zware omstandigheden.

Geen+complexe+technieken+in+Andex+1304+hark
© Foto: Vicon

Doordat de werk- en zwadbreedte onafhankelijk van elkaar is in te stellen, is het mogelijk om een smal zwad te creëren bij toch een effectieve werkbreedte van 12,50 meter. Daarmee is de Andex 1304 ontworpen om de totale capaciteit van de voederwinning te vergroten.

De hydraulische verstelling van werk- en zwadbreedte is mogelijk vanuit de cabine. 'Het doel was om een hark te ontwerpen die een hoge capaciteit biedt, maar belangrijker nog is het bedieningsgemak. We willen simpelweg een grote werkbreedte bieden die het geld waard is', zegt Jelle Hospes van Vicon.

De Andex 1304 is ontworpen om het werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Er zijn geen geavanceerde sensoren of gecompliceerde technieken nodig. 'De gebruiker kan zijn aandacht volledig focussen op het harken', zegt Hospes.

Kopakkersysteem

Om de productiviteit te verbeteren, komt de Andex 1304 met een slim kopakkersysteem. Bovenop de hoge bodemvrijheid tijdens het keren op de kopakker is het ook mogelijk om de tijdsvertraging van de achterste rotoren af te stemmen op rijsnelheid en omstandigheden. Dit is simpel en handmatig in te stellen.

De Andex 1304 heeft twaalf armen per rotor en weegt 4.700 kilo. Tijdens het transport over de weg is het alleen nodig om de rotoren omhoog te klappen. De transporthoogte blijft met gemonteerde tandarmen onder de 4 meter. Voor opslag is het mogelijk om alle tandarmen af te nemen, zodat een hoogte overblijft van 3,45 meter.

Bodemvolging

De TerraLink Quattro-systemen zorgen voor een goede bodemvolging. Het is een relatief simpel maar bijzonder systeem dat de bodem driedimensionaal kan volgen. Bovendien is het 100 procent onderhouds- en slijtagevrij.

De open constructie van de draagarm absorbeert trillingen weg van de rotor en biedt mogelijkheid tot flexibele torsie. Elke rotor kan bewegen in drie dimensies om zo accuraat werk te kunnen leveren.

Met de nieuwe Andex 1304 biedt Vicon nu drie verschillende modellen vierrotorharken met werkbreedtes van 10 tot 15 meter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer