#Laarzenactie presenteert manifest in Tweede Kamer

Melkveehouders verenigd in de #Laarzenactie hebben hun derogatiemanifest overhandigd aan de landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. Ze deden dat donderdag enkele uren voor het debat met staatssecretaris Martijn van Dam over de fosfaatwetgeving.

%23Laarzenactie+presenteert+manifest+in+Tweede+Kamer
© Nieuwe Oogst

In Den Haag kwamen donderdagmiddag de eerste bussen aan met boeren die het Kamerdebat willen bijwonen. Daaraan voorafgaand maakte #Laarzenactie nog eens duidelijk dat de politiek nu daadkracht moet tonen en en melkveehouders duidelijkheid geven over de toekomst van hun bedrijven.

In het Derogatiemanifest legt #Laarzenactie uit wat ze ten diepste voelen en menen rond derogatie en wat nu nodig is om de derogatie te behouden. 'Behoud is enorm van belang. Voor iedereen. Voor onze gezinsbedrijven. Voor de veelkleurige sector. Voor Nederland als koeienland', aldus de groep bezorgde boeren in hun manifest.

Ze willlen dat de Kamer staatssecretaris Van Dam opdracht geeft om zich in Brussel de komende tijd sterk te maken voor de derogatie en alles te doen om Europa te overtuigen van de prestaties van de veehouders. De indruk bestaat dat de Nederlandse regering daar te weinig werk van maakt.

Biologische melkveehouders

Na #Laarzenactie boden ook biologische melkveehouders van Natuurweide en Biohuiseen petitie aan. Ze willen dat de fosfaatplannen van het kabinet zodanig worden aangepast dat biologische boeren niet worden gedupeerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer