LTO steunt vrijstelling grondgebonden bedrijven

Het fosfaatplan vanuit de sector zal nauw aansluiten op de uitslag van het fosfaatdebat. Dat geldt ook voor een amendement van Christen Unie en D66 over een vrijstelling van korting op fosfaatrechten voor grondgebonden bedrijven. LTO steunt dat voorstel.

LTO+steunt+vrijstelling+grondgebonden+bedrijven
© Peter Smit

Mocht dit voorstel worden aangenomen, waar het op lijkt, dan wordt ook in het fosfaatplan de korting voor grondgebonden bedrijven ten opzichte van referentiedatum 2 juli 2015 op nul gezet.

Dat stelt Kees Romijn, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij in aanloop naar het fosfaatdebat. 'Als LTO staan we achter dit amendement. We zijn groot voorstander van grondgebonden veehouderij. Daar is geen discussie over mogelijk.'

Eigen grond

Het voorstel betekent dat boeren die de mest op hun eigen grond kwijt kunnen, niet worden gekort. Donderdagavond wordt hierover gedebatteerd tijdens een speciaal debat in de Tweede Kamer.

Als LTO staan we achter dit amendement

Romijn: 'Het fosfaatplan voor 2017 moet feilloos kunnen overlopen in het systeem van de fosfaatrechten, wat op 1 januari 2018 ingaat. Mocht de regeling van die rechten anders worden, dan moeten we het plan ook aanpassen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer