Dairy+Valley+wil+kenniscentrum+zuivel+worden
Nieuws
© Alex J. de Haan

Dairy Valley wil kenniscentrum zuivel worden

Hét kenniscentrum voor melkveehoudend Nederland. Dat is het doel van Dairy Valley in Leeuwarden. Gisteren werd dit gelanceerd bij Cowhouse in die plaats.

In Dairy Valley worden kennis en ondernemerschap gebundeld. Niet alleen kunnen bedrijven profiteren van de kennis op de Dairy Campus, ook van onderzoeksinstellingen, zoals Van Hall Larenstein en het Nordwin College.

Zuivellaboratorium

Zo bouwt Van Hall Larenstein een zuivellaboratorium, waarbij ondernemers proeven kunnen doen met nieuwe zuivelproducten. Eventueel kan dit met ondersteuning van de kennis van de hogeschool.

Verder krijgen leerlingen en studenten aan het Nordwin College en Van Hall Larenstein les bij de Dairy Campus en wordt hier en op andere bedrijven in de regio stage gelopen en afstudeeropdrachten uitgewerkt.

Ook kunnen bedrijven elkaar vesterken. Zo geeft Cowhouse lessen over de moderne huisvesting aan bezoekers van de Dairy Campus. Ook zijn bij een bezoek bedrijven te combineren. Onlangs bracht Cowhouse onlangs met haar dealernetwerk een bezoek aan de Dairy Campus.

Vion en CRV

Op de Dairy Valley komen tal van bedrijven, waaronder Vion met een slachterij en CRV met haar kernfokbedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer