Landbouw helpt bij veenweidevisie

Zeven landbouworganisaties in Fryslân gaan de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân helpen bij de uitvoering van de Veenweidevisie. De landbouwsector sluit bestuurlijk en ambtelijk aan. Zo komt er een Bestuurlijk Overleg Veenweide

Landbouw+helpt+bij+veenweidevisie
© NVT


Landbouwbestuurder

Hierin krijgt namens de betrokken landbouworganisaties een landbouwbestuurder zitting naast verantwoordelijk gedeputeerde Sietske Poepjes en dagelijks bestuurder Jan van Weperen van Wetterskip Fryslân.

Partijen gaan met elkaar afspraken maken over de uitvoering van maatregelen zoals peilbeheer, onder water drainage en duurzaam bodembeheer.

Draagvlak

Verder zet de landbouwbestuurder zich samen met provincie en waterschap in voor het onderzoeken en benutten van de mogelijkheden voor de landbouw en het verkrijgen van draagvlak voor de maatregelen.

Het programmateam wordt versterkt met een landbouwadviseur. Dit team werkt aan het uitvoeringsprogramma van de veenweidevisie. Deze adviseur brengt landbouw kennis in en gaat boeren helpen bij het opzetten van proefprojecten.

Zeven organisaties

De zeven betrokken landbouworganisaties zijn LTO Noord, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Agrarische Jongeren Friesland, het Fries Grondbezit, Federatie van Polderbelangen, Kollektievenberied Fryslân, Feriening Biologyske Boeren Fryslân.

Provincie en waterschap gaan ook in overleg met de natuur- en milieuorganisaties en andere belangengroeperingen over hoe zij aan de uitvoering van de veenweidevisie bij willen dragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer