LTO Fryslân: aan de slag met veenweidevisie

LTO Noord Fryslân is ingenomen dat de brede Friese georganiseerde landbouw samen met provincie en Wetterskip Fryslân invulling gaat geven aan de veenweidevisie.

LTO+Frysl%C3%A2n%3A+aan+de+slag+met+veenweidevisie
© Ida Hylkema

'We zijn blij dat dit resultaat er ligt. We hebben veel tijd en energie in dit samenwerkingsproduct gestoken', geeft provinciaal voorzitter Geart Kooistra eraan.

De partijen, LTO Noord, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Agrarische Jongeren Friesland, het Fries Grondbezit, Federatie van Polderbelangen, Kollektievenberied Fryslân, Feriening Biologyske Boeren Fryslân, droegen gezamenlijk een landbouwbestuurder - en adviseur aan die mee gaan praten over de invulling van de veenweidevisie.

Compliment

Volgens Kooistra is het een unicum dat de brede Friese landbouw samen gaat werken.

'Van biologisch tot de NMV, tot de jongeren... iedereen heeft ja tegen het praatstuk gezegd zoals het er nu ligt. Dat is best bijzonder en een compliment waard. We hebben het niet bedacht, maar willen wel gaan voor een gezamenlijke invulling. Nu kunnen we aan de slag. It sil heve.''

Informatieavonden

Vanuit de landbouw kwam op informatieavonden van de provincie en het Wetterskip Fryslân de roep om meer betrokkenheid vanuit de sector bij de invulling van de veenweidevisie.

Om de veenoxidatie te remmen, willen provincie en wetterskip het peil in het veenweidegebied verhogen. Boeren maken zich hierover grote zorgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer