Afspraak+met+fiscus+over+startersregeling
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Afspraak met fiscus over startersregeling

De starterssubsidie voor jonge boeren en tuinders mag fiscaal over meerdere jaren worden gespreid. LTO Nederland heeft dat afgesproken met de Belastingdienst.

De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de rente die de jongere boeren jaarlijks moeten betalen over afgesloten leningen. Het bedrag wordt in één keer uitbetaald en er is belasting over verschuldigd.

Normaal gesproken zou in het jaar van ontvangst het hele bedrag fiscaal worden afgerekend. Overeengekomen is nu dat de te betalen belasting kan worden uitgesmeerd over de jaren waarin de betreffende boer of tuinder rente betaalt voor de lening.

Voordeliger

Het fiscaal spreiden van de ontvangen subsidie over meerdere jaren is meestal voordeliger dan wanneer het hele bedrag aan de winst van één jaar wordt toegerekend. Het blijft ook gewoon mogelijk om de ontvangen subsidie in één keer in de belastingaangifte te verwerken.

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer