%E2%82%AC780%2E000+voor+jonge+boeren+Noord%2DHolland
Nieuws
© Noord Holland

€780.000 voor jonge boeren Noord-Holland

Provincie Noord-Holland stelt 780.000 euro beschikbaar voor jonge boeren om duurzame investeringen in hun bedrijf te doen. In de periode van 1 maart tot en met 15 april kunnen ze een aanvraag indienen.

Jonge boeren zijn essentieel voor de toekomst van de Nederlandse landbouw, geeft de provincie aan.

De regeling is bedoeld om die groep te helpen bij investeringen in hun bedrijf op het gebied van milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid, landschappelijke kwaliteit of biodiversiteit.

Moderniseren

Door deze financiële prikkel kunnen de boeren bijvoorbeeld het bedrijf dat ze van hun ouders hebben overgenomen moderniseren en duurzamer maken.

De regeling komt voort uit een afspraak tussen rijk en provincies. De provincies stellen de subsidie dit jaar voor het eerst beschikbaar. Voorheen deed het ministerie van Economische Zaken dat.

Uniforme regeling

Bij de decentralisatie van de Regeling Jonge Landbouwers is afgesproken dat alle provincies één uniforme regeling hanteren. Vervangingsinvesteringen en investeringen die alleen of hoofdzakelijk zijn gericht op verbetering van de rentabiliteit komen niet in aanmerking.

Boeren en tuinders die zelf voldoende vermogen hebben, ontvangen geen subsidie. De regeling wordt volgend jaar naar verwachting weer opengesteld.

Bekijk meer over: