LTO vindt alternatief fosfaatplan onvoldoende gewaarborgd

Een alternatief plan voor fosfaatreductie in de melkveehouderij aan de hand van een aantal grootvee-eenheden per hectare is sympathiek, maar onvoldoende gewaarborgd. Dat stelt Kees Romijn, voorzitter van de LTO vakgroep Melkveehouderij.

LTO+vindt+alternatief+fosfaatplan+onvoldoende+gewaarborgd
© Peter Smit

LTO, Nevedi, NZO en Rabobank lieten zich gisteren informeren over de inhoud van dit plan. Zowel binnen als buiten de sector bestaat sympathie om grondgebondenheid te verankeren in het beleid. 'Als vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland onderschrijven we dat het behouden en versterken van grondgebondenheid belangrijk is voor de melkveehouderij. Het staat in onze visie', schetst Romijn.

Volgens Romijn is er op dit moment geen zicht op de uitvoering, juridische verankering en financiering.

Ver stadium

'Alternatieve plannen zijn nog niet ver genoeg uitgewerkt en voldoen niet aan de gestelde criteria. We moeten nu in actie komen. De plannen uit het akkoord staan daarmee vast en zijn al in een ver stadium',vervolgt hij.

'Zodra de maatregelen van start zijn gegaan in 2017 en we onder het fosfaatplafond komen kan de evaluatie plaatsvinden waarbij de opeenstapeling van wetgeving opnieuw bekeken kan worden. Waarbij vereenvoudiging, versimpeling en doelmatiger beleid centraal staan', zegt Kees Romijn.

Robuuster beleid

Wel wil LTO graag komend weideseizoen samen met andere betrokken partijen het gesprek aangaan hoe er gekomen kan worden tot een robuuster toekomstig beleid voor de Nederlandse melkveehouderij vanaf 2018.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer