Grondgebonden boeren trekken naar Den Haag

Boeren en natuurorganisaties protesteren donderdag gezamenlijk tegen wetsvoorstel voor de fosfaatrechten. De melkveehouders dringen aan op meer garanties voor grondgebonden en biologische bedrijven.

Grondgebonden+boeren+trekken+naar+Den+Haag
© Mike Schellart

De boeren trekken naar Den Haag omdat daar donderdag een rondetafelgesprek plaatsvindt over het wetsvoorstel voor de nieuwe Meststoffenwet die staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.

De grondgebonden melkveehouders zijn van mening dat zij niet de veroorzakers zijn van het mestoverschot. Ze zijn verbijsterd over het feit dat Van Dam van plan is om de generieke korting ook voor biologische en grondgebonden bedrijven te laten gelden.

Wetsvoorstel

Verschillende politieke partijen delen deze mening, maar van deze motie is tot teleurstelling van de grondgebonden boeren in het wetsvoorstel niets terug te vinden. Netwerk GRONDig trekt bij het protest van donderdag gezamenlijk op met onder meer Milieudefensie, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer