Cichoreicampagne+over+de+helft
Nieuws
© Patick Coenen

Cichoreicampagne over de helft

Meer dan de helft van de Nederlandse cichoreioogst is inmiddels verwerkt, meldt de agrarische dienst van cichoreifabrikant Sensus.

De verwachting is dat de einddatum van de campagne iets later zal zijn dan aanvankelijk gepland. Dit heeft volgens Sensus Agro alles te maken met de goede opbrengsten, die nog iets hoger zijn dan de prognoses in september. De cichoreiverwerker gaat er nu vanuit dat de campagne, net als vorig jaar, rond 20 januari afgerond zal zijn.

De goede opbrengsten zijn met name een gevolg van de hoge inulinegehalten. Na een piek van 18 procent halverwege oktober zijn de gehalten nu nog steeds boven 17 procent. Het gemiddelde tarragehalte kwam vorige week uit op 13 procent.

Sensus Agro wijst erop dat de oogstomstandigheden de komende week goed lijken. Cichoreitelers die nog moeten rooien krijgen het advies om van deze gelegenheid te profiteren. Dit geldt zeker voor de zwaardere gronden.

Einde contractering

Verder meldt Sensus Agro dat de contractering van cichorei voor levering in 2017 in alle regio's is beëindigd. Volgens de fabrikant zijn de aanvragen om te telen op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. In een aantal regio's is het areaaldoel sneller bereikt dan verwacht en heeft Sensus enkele telers moeten teleurstellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  21° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer