Leerling+Mike+Mul+kweekt+zwaarste+aardappel
Nieuws
© Groenhorst Emmeloord

Leerling Mike Mul kweekt zwaarste aardappel

Mike Mul, mbo-leerling aan Groenhorst Emmeloord, heeft de zwaarste aardappel gekweekt. Met maar liefst 884 gram bleef hij zijn klasgenoten voor.

De wedstrijd was uitgeschreven door aardappelhandelshuis Den Hartigh. Tijdens de jaarlijkse rassenshow vond de prijsuitreiking plaats. Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder maakte de winnaar vrijdag bekend.

Leerlingen mbo-teelt van Groenhorst deden mee aan de wedstrijd. In het voorjaar heeft elke student tien knollen van het ras Laperla ontvangen met de opdracht: kweek de zwaarste aardappel. Hoe, dat was aan de leerlingen zelf.

Berg koemest

Winnaar Mul heeft zijn aardappel op zandgrond in Biddinghuizen in open veld geteeld. Een flinke berg koemest en spuiten tegen phytophthora heeft hem naar eigen zeggen de winst opgeleverd. De tweede prijs ging naar Joost met 805 gram. Hij heeft het telen volledig biologisch gedaan in Zeewolde.

De wedstrijd is onderdeel van een groter project waarbij leerlingen van Groenhorst Emmeloord samen met Den Hartigh werken aan een nieuw biologisch fritesras. Dit excellentieprogramma biedt de leerlingen de kans zelf een ras te ontwikkelen.

Weer

 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
Meer weer