Leren en onderzoeken in praktijklab pluimveehouderij

Het nieuwe Poultry Innovation Lab in Barneveld, dat vandaag werd geopend, biedt naast onderzoek ook leren in de praktijk voor leerlingen en studenten van MBO en HBO op het gebied van vleeskuikens en leghennen.

Leren+en+onderzoeken+in+praktijklab+pluimveehouderij
© Rabobank

Het lab is daartoe gesplitst in twee delen en telt een afdeling met duizend stuks vleeskuikens en een afdeling met duizend leghennen. Na de herfstvakantie wordt in de stal gestart met onderzoek, dat zich onder andere richt op vernieuwende huisvestingsconcepten en stalinrichtingssystemen.

Doel is het verzamelen van praktijkgegevens over de innovaties, die in het lab worden getest. Het gaat hierbij om onderzoek op het gebied van diergezondheid, klimaatbeheersing, voedselveiligheid en duurzaamheid in de vleeskuiken- en legpluimveehouderij.

Samenwerkingsverband

Gelders gedeputeerde Bea Schouten opende vrijdag het Poultry Innovation Lab op het terrein van Aeres/Groenhorst in Barneveld. De bouw van het Lab is een initiatief van het Poultry Expertise Centre, een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen, die werken in of betrokken zijn bij de pluimveesector.

Bij het Poultry Innovation Lab werken zeven partijen samen, die hun innovaties inbrengen. Volgens Alice Goor van Groenhorst Barneveld is het aantal leerlingen die kiezen voor pluimveehouderij in de MBO toegenomen. Zo telde de onderwijsinstelling in 2013 206 leerlingen; dit jaar zijn dit er 280. Het gaat hierbij wel om alle veehouderijsectoren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer