Lamb+Weston+stapt+in+Russische+fritesfabriek
Nieuws
© Marcel Bekken

Lamb Weston stapt in Russische fritesfabriek

Lamb Weston-Meijer en de Russische onderneming Belaya Dacha richten samen een joint venture op voor de bouw van een nieuwe fritesfabriek in Rusland.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Lipetsk, een stad zo'n 450 kilometer ten zuidoosten van Moskou. Algemeen directeur Bas Albas van Lamb Weston en Victor Semenov van Belaya Dacha tekenden onlangs een contract.

De gezamenlijke investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro. De fabriek heeft als doel om de snel groeiende Russische markt te voorzien van genoeg frites.

Kans op Russische markt

Volgens Albas biedt de samenwerking Lamb Weston-Meijer de kans om de positie op de Russische markt uit te breiden. Semenov benadrukt dat beide ondernemingen kunnen profiteren van elkaars kennis en expertise.

Belaya Dacha is de meerderheidsaandeelhouder in de joint venture. De transactie moet overigens nog worden goedgekeurd door de Russische mededingingsautoriteit.

Start productie 2018

De nieuwe fabriek is de eerste fritesfabriek in Rusland. Medio 2016 is de start van de bouw gepland. De productie zal naar verwachting begin 2018 starten.

De fritesfabriek krijgt een productiecapaciteit van 90.000 ton per jaar. Toelevering van grondstof vindt plaats via een netwerk van Russische boeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer