Extra eisen retailers voor gewasbescherming ongewenst

Het opleggen van extra gewasbeschermingseisen door retailers is een ongewenste ontwikkeling, vonden veel deelnemers aan het Regionale KNPV-debat rond groene gewasbescherming.

Extra+eisen+retailers+voor+gewasbescherming+ongewenst
© Han Reindsen

Het debat vond woensdag plaats bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs en maakt deel uit van een debattenserie die de Koninklijke Nederlandse Plantenziektenkundige Vereniging (KNPV) deze winter verzorgt.

Vertegenwoordigers uit onder meer het tuinbouwbedrijfsleven, het ministerie van Economische Zaken, Wageningen UR en Greenpeace reageerden via pitches op diverse stellingen.

Toelatingsprocedures

Veel deelnemers stelden dat toelatingsprocedures voor groene middelen per direct moeten versnellen, omdat ontwikkelde alternatieven de weg niet vinden naar de praktijk.

Volgens Nic van Roosmalen van tomatenkwekerij Agro Care is het opleggen van extra eisen het paard achter de wagen spannen. 'We werken aan een zo gezond mogelijke omgeving en een biologische aanpak, maar als er wat fout gaat is er een escape nodig',zei hij tijdens zijn pitch.

Investeren

De zorgen om een nu al te beperkte 'gereedschapskist was groot bij veel aanwezigen.

Maritza van Assen van Nefyto stelde dat een ondernemer zonder correctiemiddel niet rendabel kan produceren. 'Je helpt vergroening niet door andere middelen de pas af te snijden. Een ondernemer heeft rendement nodig om te investeren in vergroening.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer