Landschapsprijs voor Hoeve Groot Zandbrink

Het project om Hoeve Groot Zandbrink om te bouwen tot groen activiteitencentrum heeft de derde prijs gewonnen in de Utrechtse projectencompetitie 'Bouwen in en aan het landschap'.

Landschapsprijs+voor+Hoeve+Groot+Zandbrink
© Vallei Horstee

De bijbehorende cheque ter waarde van 25.000 euro is door gedeputeerde Bart Krol uitgereikt aan voorzitter Henk Davelaar van de agrarische natuurvereniging Vallei Horstee.

Hoeve Groot Zandbrink is een rijksmonument en een parel in het agrarische cultuurlandschap van gemeente Leusden. Op de hoek van de Postweg en de Asschatterweg wordt de boerderij omgevormd tot een agrarisch belevingscentrum voor jong en oud.

Landschappelijke inpassing

Bij de restauratie en verbouwing is rekening gehouden met een goede landschappelijke inpassing. De boerderij heeft een nieuwe rieten kap gekregen en de bijgebouwen zijn in passende stijl gerestaureerd.

Bij de erfindeling is rekening gehouden met de aanbevelingen uit de kwaliteitsgids voor Utrechtse landschappen. Vallei Horstee beheert de boerderij die eigendom is van Stichting De Boom en heeft het project ingeschreven voor de projectencompetitie.

Veeschuur

Een onafhankelijke jury heeft de negen ingediende projecten beoordeeld en aan Groot Zandbrink de derde prijs toegekend. Het geldbedrag wordt besteed aan het bouwen van een veeschuur nabij de hoeve.

Hier wordt een koppel schapen gehuisvest en een paar trekpaarden voor het gebruik van oude landbouwwerktuigen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer