Instrooirobot voor stro en biobedding

V.D. Brink Techniek in Harskamp heeft een instrooirobot ontwikkeld die volautomatisch stro en biobedding kan strooien. De machine is in te stellen via een tablet.

Instrooirobot+voor+stro+en+biobedding
© eigen foto Brink Techniek

De combiverdeler is tijdens de Rundvee Mechanisatie Vakdagen, van 17 tot en met 19 noverber in de Evenementehal Gorinchem, gepresenteerd.

De combiverdeler zoekt zelf de mestscheider op, zet deze aan, weegt de gevraagde hoeveelheid biobedding af met lasertechnologie en strooit vervolgens de koeienboxen in. De machine is bevestigd aan een rail in de stal.

Grote capaciteit

Bijzonder aan de combiverdeler is zijn grote capaciteit. De instrooirobot kan in één keer zonder rendementsverlies vier rijen boxen instrooien, waardoor een minimaal aantal banen in de stal nodig is.

Het is mogelijk om per box verschillende strooibreedtes in te stellen of boxen over te slaan. Met de combiverdeler besparen agrariërs tot 35 procent op strokosten.

Daarnaast verdwijnen de arbeidskosten voor het instrooien van de stal. De combiverdeler is inmiddels al in bedrijf bij twee agrarische bedrijven in Flevoland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer