Grondverwerving N34 van start

Nu de bestemmingsplannen voor de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen zijn vastgesteld, gaat ook de grondverwerving van start.

Grondverwerving+N34+van+start
© Archief

Een onafhankelijk taxateur voert deze maand de eerste gesprekken met alle grondeigenaren. Grondeigenaren hebben daarover inmiddels een brief met informatiefolder ontvangen. Om de benodigde grond tijdig te verwerven, wordt ook een onteigeningsprocedure opgestart. Die wordt alleen ingezet als een eigenaar verdere uitvoering van het project blokkeert.

De verwachting is dat eind 2018 de grondverwerving is afgerond en dat de werkzaamheden begin 2019 kunnen starten. Omwonenden, dorpsbelangen, plaatselijke belangen en wijkverenigingen worden op de hoogte gehouden over de voortgang van het proces.

Verdubbeling

Verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen is nodig voor het verbeteren van de bereikbaarheid en de veiligheid Gedeputeerde Henk Brink: 'Ik ben blij met deze mijlpaal: Nu kunnen we verder met de volgende stappen in het proces.'

Het tracé tussen Coevorden-Noord tot knooppunt Holsloot is vastgesteld door de gemeenteraad van Coevorden. Voor het noordelijke deel tussen Emmen-West en de aansluiting op de N381 is het bestemmingsplan aangepast door de gemeenteraad van Emmen.

Bereikbaarheid

Verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen is nodig voor het verbeteren van de bereikbaarheid en de veiligheid Gedeputeerde Henk Brink: 'Ik ben blij met deze mijlpaal: Nu kunnen we verder met de volgende stappen in het proces.'

Er zijn drie zienswijzen door burgers binnengekomen op de ontwerp-bestemmingsplannen. Het gaat hierbij vooral om bewoners die dicht bij de N34 wonen. De vastgestelde bestemmingsplannen liggen op dit moment ter inzage bij betreffende gemeenten voor een periode van zes weken. Tijdens deze periode kan een beroepsschrift worden ingediend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer