Meer+handel+in+leveringsbewijzen+Cosun
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Meer handel in leveringsbewijzen Cosun

Cosun meldt dat er een groeiende belangstelling is voor de handel in ledenleveringsbewijzen(LLB's).

Nu de bietencampagne al behoorlijk opschiet zijn al veel bietentelers bezig met de invulling van hun bouwplan voor volgend jaar. Volgens Cosun komen sommige bietentelers tot de conclusie dat ze ruim in de LLB's zitten. Voor die telers kan het interessant zijn om een deel van hun LLB's over te dragen.

Aan de andere kant zijn er ook telers die juist belangstelling om extra LLB's te verkrijgen, schrijft Cosun in een bericht vandaag op haar website. De marktprijs voor LLB's loopt op en varieert tussen 30 en 40 euro per LLB. Dit is de prijs die telers onderling betalen, per LLB mogen ze één ton suikerbieten leveren bij een suikergehalte van 17 procent.

Aantrekkelijke prijs

Voor telers die afstand willen doen van hun LLB's lijkt dit een aantrekkelijke prijs. Telers die belangstelling hebben voor overdracht van LLB's kunnen hierover contact opnemen met de agrarische dienst van Suiker Unie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer