FloraHolland ontslaat honderd man

Bloemenveiling Royal FloraHolland ontslaat ongeveer honderd werknemers. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Het vertrek van deze mensen volgt op eerdere reorganisaties van FloraHolland. Het betreft volgens de vakbonden vooral medewerkers die werkzaam zijn op stafafdelingen, ICT en commerciële functies. FloraHolland werkt al een aantal jaar aan een bedrijfsstrategie richting 2020 om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

'Een van onze doelstellingen sinds 2014 is het verlagen van kosten met 104 miljoen euro', zegt een woordvoerder van de veiling. Hiervan is het ontslag een gevolg, aldus FloraHolland. Het bedrijf is in overleg met de ondernemingsraad en vakbonden over deze nieuwe reorganisatie. 'We stimuleren de inzetbaarheid van onze medewerkers door bijvoorbeeld opleidingen aan te bieden', meldt FloraHolland verder. De ontslagen vallen in de eerste helft van 2017.

'Zwarte week'

Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV, spreekt van een zwarte week voor de medewerkers. 'Over een periode van vijf jaar hebben al ruim driehonderd medewerkers hun baan verloren. De nieuwe reorganisatie is extra wrang omdat de omzet over 2016 hoger uitvalt en er meer winst wordt gemaakt door het bedrijf.'

De FNV-bestuurder vreest voor de continuïteit van het bedrijf. 'Kennis en kunde dreigen te verdwijnen.' Volgens Brandenburg heeft FloraHolland ook aangekondigd om de logistiek in 2018 nader te willen bezien.

FloraHolland heeft ongeveer drieduizend mensen in dienst. In 2015 daalde het personeelsbestand met 5 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer