FloraHolland doet tweede proef met multitransactieveilen

Royal FloraHolland begint volgende week een tweede proef met multitransactieveilen op de plantenklokken in Naaldwijk.

FloraHolland+doet+tweede+proef+met+multitransactieveilen
© FloraHolland

In de tweede proef kunnen binnen een tijdsbestek van 40 milliseconden meerdere transacties worden toegekend. Dit betekent dat maximaal twee prijzen tot stand kunnen komen in één klokopgooi van de veilingmeester. Deze transacties worden toegekend, mits het aanbod toereikend is. Na deze pilot onderzoekt Rotterdam School of Management op dezelfde manier als bij de eerste proef wat het effect is op de prijsvorming.

In de eerste proef werden meerdere transacties toegekend binnen één prijspunt. Uit analyse van Rotterdam School of Management is gebleken dat de prijzen stabieler hiermee stabieler werden.

Veilsnelheid

FloraHolland verwacht dat de veilsnelheid in de tweede pilot 10 procent verhoogt ten opzichte van de eerste pilot. Dit komt door een efficiënter veilproces, aldus de bloemenveiling. Hierdoor wordt het moment van veilen vervroegd, terwijl het moment van afleveren gelijk blijft.

De tweede proef duurt zes weken. In die periode denkt FloraHolland genoeg data te verzamelen voor een representatief onderzoek. Vervolgens beslist de veiling welke methode van multitransactieveilen wordt doorgevoerd. Multitransactieveilen is één van de maatregelen die FloraHolland neemt om de klok beter te laten functioneren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer