NIR%2Dmestanalyse+op+drijfmesttanks+van+Joskin
Nieuws
© Eigen foto Joskin

NIR-mestanalyse op drijfmesttanks van Joskin

In samenwerking met John Deere biedt Joskin de NIR-sensor aan op drijfmesttanks voor real time mestanalyse. De sensor meet stikstof, fosfaat, kali, nitraatstikstof en droge stof.

Joskin integreert het systeem op zijn tanks die zijn voorzien van een handpalmcomputer (DPA). Het Isobus protocol wordt gebruikt voor de gegevensoverdracht tussen de NIR-sensor/Harvastlab en de computer van Joskin.

De NIR-sensor analyseert met behulp van een infraroodlens de belangrijkste componenten in de mest op het moment als deze de tank verlaat. De reflectie van het licht geeft informatie over de gehalten van de verschillende nutriënten.

Efficiënte bemesting

Bij uit uitrijden van de mest bepaalt de boer het doel: welke hoeveelheid stikstof en/of fosfaat moet per hectare worden uitgereden. Afhankelijk van de ingestelde doelen past het systeem de snelheid van de trekker aan en reguleert zo de mestafgifte.

Het geheel zorgt voor een efficiënte bemesting in overeenstemming met de milieunormen. Deze werkwijze sluit aan bij de economische en ecologische doelstellingen van de landbouw.

Traceerbaarheid

Op basis van gps-coördinaten zijn kaarten te maken voor de verslaglegging. Dit zorgt voor een optimale traceerbaarheid en maakt het mogelijk in een oogopslag alle gehaltes van het verspreide materiaal op iedere zone te zien.

Deze indicaties maken het mogelijk om zo goed mogelijk minerale mest toe te dienen. Dit biedt kansen om de verontreiniging van water door stikstof en fosfaat tot een minimum te beperken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer