Meer+opties+met+Joskin%2Dzuigarmen
Nieuws
© LandbouwMechanisatie

Meer opties met Joskin-zuigarmen

Jokin presenteert op de Duitse beurs Eurotier in Hannover een aantal nieuwe oplossingen op het gebied van zuigarmen. Ze zorgen voor tijdwinst tijdens het vullen van de mesttank.

Met de doorontwikkelingen van de zuigarmen borduurt Joskin voort op het principe van aanzuigen via een trechter. De trechter mondt uit in een aankoppelstuk voor een aanzuigslang.

Gelede zuigarm

Voor wie de mest op het land aangevoerd krijgt en gemakkelijk wil overpompen naar de tank met injecteur, komt Joskin met de gelede zuigarm: een zuigarm die niet aan de tank, maar in de fronthef van de trekker hangt.

Via een slang van 6 of 8 inch die onder de trekker doorloopt, gaat de mest vervolgens de andere tank in. De zuigarm zelf heeft buizen van 8 inch (20 centimeter).

Wegtransport

Qua aanvoertanks komt Joskin onder meer met een grotere Tetraliner met een tank van 26.000 liter. De Tetraliner is een tank voor wegtransport met een draaikrans op de voorste as en achter een tandemonderstel.

Deze Tetraliner kan af-fabriek met trechter worden geleverd. Ook nieuw is de drieassige Q-Bigliner-tank met tanks tot 31.500 liter. Deze tanks zijn geschikt voor zowel transport over de weg als over het veld.

Links en rechts

Voor de boer die zelf zijn mest uitrijdt, is er de vernieuwde Jumbo zij-zuigarm die links of rechts van de tank kan aanzuigen via de trechter. De zuigarm bestaat uit één deel en zakt horizontaal in de trechter.

De Belgische fabrikant Joskin bouwde in 1984 zijn eerste mesttank. Het bedrijf viert nu dus zijn 30-jarig bestaan. Het bedrijf realiseert jaarlijks een omzet van ruim 100 miljoen euro.

Wilbert Beerling, LandbouwMechanisatie

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer