Ruimtelijke visie voor Greenport Aalsmeer

Stuurgroep Greenport Aalsmeer heeft donderdag de Ruimtelijke visie voor de sierteeltregio Aalsmeer vastgesteld.

Ruimtelijke+visie+voor+Greenport+Aalsmeer
© Nieuwe Oogst

De samenwerkende tuinbouworganisaties, bedrijfsleven, gemeenten en provincies in Greenport Aalsmeer zetten in op een moderne en duurzame glastuinbouw, met ruimte voor zowel grootschalige bedrijven als ondernemers die zich richten op niches.

De Ruimtelijke visie moet bijdragen aan de versterking van de concurrentiepositie van de sierteeltsector in Greenport Aalsmeer. Het bijbehorende uitvoeringsplan is naar verwachting rond de zomer klaar.

Regio versterken

De visie maakt duidelijk waar de beste kansen liggen voor de ontwikkeling van moderne en duurzame tuinbouwbedrijven tot 2025. In de meest kansrijke gebieden voor glastuinbouwconcentratie willen Greenport Aalsmeer en het tuinbouwbedrijfsleven de krachten bundelen voor gebiedsontwikkeling.

De visie biedt het tuinbouwbedrijfsleven planologische duidelijkheid. Dit helpt ondernemers bij het nemen van investeringsbeslissingen, maar het is ook belangrijk voor exploitanten van de duurzaamheidsinfrastructuur zoals CO2- leidingen en warmtenetten, stelt de Stuurgroep.

Politieke instemming

De visie gaat nu naar de zeven gemeenteraden en drie Provinciale Staten voor instemming. Hierna volgt een uitvoeringsplan dat volgens planning rond de zomer klaar is. Dan volgen er ook informatiebijeenkomsten voor ondernemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer