Internationale Innovatieklas gestart

In Greenport Aalsmeer is de Innovatieklas Flowers gestart met behulp van het bedrijfsleven. Deelnemers zijn 70 binnen- en buitenlandse studenten afkomstig van MBO, HBO en universitaire opleidingen. Doel is het vinden van een loopbaan in de sierteeltsector.

Internationale+Innovatieklas+gestart
© Greenport Aalsmeer

De groep studenten doet samen praktijkonderzoek en wordt daarin begeleid door docenten. Belangrijke onderdelen van de Innovatieklas zijn de bedrijfsbezoeken en gastcolleges door ondernemers.

Op verzoek van het bedrijfsleven onderzoeken de studenten de afzet van nichegewassen en het versterken van de Nederlandse betrokkenheid in de internationale productie en export (ketenregie).

Jong talent

Greenport Aalsmeer wil met het project meer jong talent aantrekken om haar toppositie te versterken. Kwekers, handel, kennis- en veredelingsbedrijven en de veiling zorgen in overleg met docenten voor de inhoud van de Innovatieklas.

Nieuw aan de Innovatieklas is de combinatie van verschillende opleidingen zoals tuinbouw, logistiek en commerciële economie en verschillende onderwijsniveaus. Studenten ervaren daardoor wat de toegevoegde waarde van andere opleidingen is.

De eerste groepen presenteren op 3 november hun resultaten tijdens de Horti Fair.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer