Met+AmaSelect+secties+van+50+centimeter
Nieuws
© eigen foto Amazone

Met AmaSelect secties van 50 centimeter

Voor de getrokken veldspuit UX en de zelfrijder Pantera biedt Amazone als noviteit de elektrische individuele dopschakeling AmaSelect. Dat maakt secties mogelijk van 50 centimeter.

In combinatie met de automatische kopakker- en sectieschakeling GPS-Switch, die op zichzelf al een middelenbesparing van ongeveer 5 procent mogelijk maakt, kunnen bij de toediening de overlappingen door de individuele dopschakeling AmaSelect verder worden gereduceerd.

Dat zorgt ten opzichte van de conventionele sectieschakeling voor extra besparing op spuitmiddelen met nog eens gemiddeld 5 procent afhankelijk van de oppervlaktestructuur, werkbreedte en aantal secties.

Dophouders

De belangrijkste innovatie van de AmaSelect zijn de viervoudige dophouders met elektrische om- en uitschakeling van de doppen. Met de GPS-Switch worden in het algemeen de individuele doppen op een sectie-afstand van 50 centimeter in- en uitgeschakeld.

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat AmaSelect, bij het overschrijden van het optimale drukbereik van een dop, automatisch op een kleinere of grotere dop omschakelt of zelfs een tweede dop activeert.

Drukbereik

Zodra het ideale drukbereik voor elk type dop van de 4-ling dophouder eenmaal in de Isobus-bedieningsterminal is ingevoerd, schakelt AmaSelect de afzonderlijke doppen afhankelijk van de betreffende spuithoeveelheid en rijsnelheid.

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer