Koser Kaya verlaat Tweede Kamer

Fatma Koser Kaya, Tweede Kamerlid voor D66, stelt zich niet verkiesbaar voor de verkiezingen in maart 2017. Koser-Kaya heeft landbouw in haar portefeuille.

Koser+Kaya+verlaat+Tweede+Kamer
© Dirk Hol

De D66-politica laat weten aan een nieuwe uitdaging toe te zijn. Wat die is, is onbekend.

Koser Kaya was in de periode 2004-2012 Kamerlid en opnieuw vanaf 2015. In de tussenliggende jaren was ze onder meer wethouder in Wassenaar. De Democrate wil zich na meer dan een decennium in de actieve politiek gaan richten op bestuurlijke functies.

Koser Kaya heeft een juridische opleiding. Voordat ze Kamerlid werd, werkte ze als advocaat, vakbondsjuriste en plaatsvervangend kantonrechter. Maar vanuit haar jeugd op het Turkse platteland heeft ze een sterke band met de agrarische sector. ‘Ik woonde tot mijn zesde op een boerderij. We hadden koeien en een buffel.

En allerlei fruitbomen: appels, peren, granaatappels, mispels. We maakten buffelyoghurt en ik ben in heel wat fruitbomen geklommen', zei ze eerder in ene interview met Nieuwe Oogst begin dit jaar.

Ze gaf toen ook aan na de volgende verkiezingen terug te komen als Kamerlid. 'En dan ga ik ook graag door als landbouwwoordvoerder. Want het is een schitterend dossier.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer