CNB draait winst van 1,1 miljoen euro

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) sluit het boekjaar 2015-2016 af met een positief resultaat van 1.109.000 euro. De omzet steeg met 3,2 procent.

CNB+draait+winst+van+1%2C1+miljoen+euro
© Haijo Dodde

De coöperatie gaat dit resultaat als restitutie uitkeren aan haar leden. De totale handelsomzet van CNB bedroeg afgelopen jaar 289,9 miljoen euro. Dit is een toename van bijna 9,5 miljoen euro ten opzichte van het vorige boekjaar.

In een toelichting op de jaarcijfers zegt directeur Leo van Leeuwen van CNB dat de omzetgroei van meer dan 3 procent vooral te danken is aan de bemiddeling van lelies en tulpen. De directeur stelt dat de leden van CNB kunnen rekenen op een restitutie van 10 procent van de betaalde provisie. Het besluit tot teruggave van de winst wordt op 4 oktober voorgelegd aan de Algemene ledenvergadering.

Loonkoelen en prepareren

Ook de omzet van het koel- en preparatiebedrijf van CNB en de omzet van de dienst veilingen binnen de coöperatie zijn gestegen. Het loonkoelen en prepareren van bollen levert CNB inmiddels een omzet van 4,8 miljoen euro. Bij de dienst veilingen nam de omzet afgelopen jaar toe van 1,1 tot 1,9 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer