Buijtenland van Rhoon verder onder voorwaarden

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben woensdag ingestemd met de natuur- en recreatieontwikkeling in het Buijtenland van Rhoon naar het advies van de kwartiermakers.

Provinciale Staten stellen wel een aantal voorwaarden bij de herinrichting van het gebied, die langs de lijnen zal lopen van het advies dat de drie kwartiermakers in mei afgaven. Zo wil de provincie dat gemeente Albrandswaard de betreffende grond niet terugbestemd tot agrarisch.

De boeren in het gebied, verenigd in de Vereniging Agrarische Belangen IJsselmonde (VABIJ), hadden daar wel op aangedrongen. Volgens Provinciale Staten moet het huidige bestemmingsplan pas worden herzien zodra de beoogde doelen en bijbehorende maatregelen duidelijk zijn en planologisch verankerd.

Gebiedscoöperatie

Verder vinden de Statenleden dat elke ondernemer die een fysieke bijdrage wil leveren aan het realiseren van de doelen, zich vanaf het begin moet kunnen aansluiten bij de gebiedscoöperatie.

De natuur- en recreatiedoelen moeten voldoende worden uitgewerkt en geborgd in inrichtings- en beheermaatregelen. Deze uitwerking moet plaatsvinden samen met natuur- en recreatiepartijen.

Draagvlak

Gedeputeerde Staten vragen de boeren verenigd in VABIJ of zij akkoord gaan met de wijzigingen die Provinciale Staten woensdag hebben gesteld en door willen gaan in dit traject.

Weber gaat binnenkort in gesprek over de opdracht voor het Buijtenland van Rhoon met de opdrachtgever: staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken.

Kwartiermakers

De provincie heeft eerder drie onafhankelijke deskundigen - de kwartiermakers - gevraagd om de gebiedscoöperatie voor het Buijtenland van Rhoon voor te bereiden. Dit als uitwerking van het advies Veerman om tot een plan te komen met meer draagvlak.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer