Jumbo wil Centrale Slagerij verkopen

Supermarktketen Jumbo is voornemens om de Centrale Slagerij in Beilen te verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. Jumbo maakte in januari al bekend naar een koper te zoeken, omdat de slagerij niet langer bij de kernactiviteiten past.

Jumbo+wil+Centrale+Slagerij+verkopen
© Jumbo

Als de verkoop doorgaat gaan alle 103 medewerkers van de Centrale Slagerij over naar Meat Friends. Onderdeel van de afspraken is een werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar op de huidige productielocatie in Beilen. Meat Friends heeft al twee vestigingen in Roosendaal en Best. De Centrale Slagerij in Beilen verwerkt dagelijks onder meer rund- en varkensvlees tot voorverpakte en geëtiketteerde consumentenverpakkingen. Ook na de overname zal de slagerij uitsluitend aan Jumbo blijven leveren.

Continuïteit

Volgens ceo Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is Meat Friends een zeer geschikte partij om de Centrale Slagerij over te nemen. ‘We kennen hen al vele jaren als een partner waarmee we goed kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Meat Friends heeft ook een scherp oog voor duurzame bedrijfsvoering en is gespitst op continuïteit.’

De overname van de Central Slagerij versterkt de slagkracht van Meat Friends, zegt algemeen directeur Stan Quinten. ‘De Centrale Slagerij van Jumbo sluit zeer goed aan bij onze werkwijze. We hebben een gemeenschappelijke visie op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. De geplande overname past ook goed binnen de ambitie van Meat Friends om verder te groeien.’

La Place

De Jumbo Groep Holding maakte woensdag de omzetcijfers over het eerste halfjaar van 2016 bekend. In die periode zag de van oorsprong Brabantse supermarktketen de omzet met 13,4 miljard euro stijgen tot 3,59 miljard euro. Zonder de naar Jumbo omgebouwde C1000-winkels steeg de omzet autonoom met 4 procent. Daarmee doet de keten het beter dan het marktgemiddelde van 2,4 procent. Jumbo toont zich tevreden met de overgenomen La Place-restaurants. Daar steeg de omzet in het afgelopen jaar met 11 procent. Winstcijfers maakt het bedrijf niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer